Eftermiddags kok, en överhumlad belgisk wit

I eftermiddag kokade jag ihop en Belgisk Wit, fast naturligtvis också lite överhumlad. Det gick bra, Blir den bra så ska jag kalla den “vetDu?…”, mindre lyckad kanske “helVete”, är jag osäker så blir det kanske “veteFan?”… Jag har köpt corneliusfat som jag ska tappa den på nästa vecka.

Jag gör också ett nytt försök att jäsa i kylskåp med termostat, när man har 27-30 grader varmt i lägenheten (även på natten) så har jag inget val. Förrådet tryter! förra gången blev det underjäst trots att skåpet höll runt 20 grader. Jag tror det berodde på att kalluften blåste på jäsröret och att kylan fortplantade sig ner i hinken trots att jag hade en pappskiva mellan utblås och hink (dock inte runt jäsröret). Nu har jag fixat en isolerad pappkartongsskiva så att det inte blåser på hink eller jäsrör. Jag har ett gammal Pr|pp/s barkylskåp där kylan blåser rakt ut i skåpen högst upp, det låter ganska mycket också :-/.

Nu ska jag slappa lite och kolla på nån UFO dokumentär och provsmaka andra suPorter batchen. Den var ganska okej, flaskan skummade över när jag öppnade den, nu har skummet lagt sig alldeles för fort. Det är nog sista gången jag använder “superskum”; mer än så orkar jag inte skriva, nu ska jag kolla på dokumentär

About the author

Heiðrún theGoat

Heiðrún, the goat on the hall that stands, eateth off læráth's limbs; the crocks she fills with clearest mead, will that drink not e'er be drained.

Be the first to comment

Leave a comment