Stekta flaskor

Det är viktigt att flaskorna är rena innan man buteljerar ölet.

  1. Jag har fått för vana att skölja ur ölet ordentligt ur flaskan direkt efter jag tömt den förhoppningsvis goda ölen. Sedan ställer jag den i diskstället för torkning.
  2. När jag samlat på mig ett 10 -tal flaskor så blötlägger jag flaskorna i diskhon med maskindiskmedel över natten. Då har de flesta etiketterna lossnat, sedan sköljer jag dom ordentligt och torkar dom, och ställer dom i ett skåp.
  3. Kvällen innan jag ska buteljera så lägger jag flaskorna i ugnen och steker dom på 150 grader i en timme för att döda allt levande som kan tänkas ha fastnat eller gömt sig i dom. Sedan stänger jag av ugnen och låter dom ligga kvar och svalna tills buteljeringen dagen efter.


About the author

Heiðrún theGoat

Heiðrún, the goat on the hall that stands, eateth off læráth's limbs; the crocks she fills with clearest mead, will that drink not e'er be drained.

Be the first to comment

Leave a comment