Mycket humle blev detDagens kok blev intressant, tok mycket humle, det blev som en gröt! Glaset ovan är ett vanligt H*gardenglas fyllt med 250 gram Amarillo humle som sista aromgiva. Totalt använde jag 769 gram humle! Jag borde nog ha använt humlepåsar så hade det blivit mycket enklare.

Efter nerkylningen var mer än halva kitteln full med humle som inte ville sjunka till botten. Eller den gjorde det men det fanns inte plats för allt, botten var för liten. Fucketifuck, goda råd är dyra. Jag tog ett örngott och kokade det, som fick agera som silduk. Jag lade det i lakboxen och silade vörten genom den. Fick endast ut 7 liter. Jag fyllde på 4 liter vatten och 1 kg socker för att få ut önskad volym och OG 1083. Om det blir 666 IBU är väl kanske tveksamt, men jag tror det räcker ändå, de flesta kommer ändå inte palla med den, och det är liksom meningen med Luciferi 666.

Om jag gör om det här återstår att se, jag har lärt mig ett par läxor iallafall.

About the author

Heiðrún theGoat

Heiðrún, the goat on the hall that stands, eateth off læráth's limbs; the crocks she fills with clearest mead, will that drink not e'er be drained.

Be the first to comment

Leave a comment