Dagens kok, uRination mIPA

Dagens kok (min tredje). Min favorit öl är Ruination IPA från Stone Brewing Company, jag tänkte att jag vill ha någonting liknande fast inte så alkoholstark som jag kan njuta av i sommarvärmen, om det nu blir nån sommar. Jag kastade om de två första bokstäverna i namnet så det blir uRination (finkänslig, vaddå?), det är ett bra namn, hyllning till världens bästa öl.

Den kommer nog inte bli en blekare kopia, så vitt jag förstår så är det nästan bara Centeniell i Ruination. Det är det inte i uRination, jag lade till ett par till för att få lite bredare smak (hoppas jag), jag lade också till lite mer svartmalt för skojs skull.

Alkoholstyrkan bör bli som en mellis, 3.5% ABV (därav m:et i mIPA), och IBU strax över 40, vilket är rätt så fett för en så alkoholsvag ale (tror jag).

Självklart ska den tokhumlas som fan 3-5 dagar innan jag flaskar den.

Vi får se om jag lyckades om några veckor när den är klar :-).

About the author

Heiðrún theGoat

Heiðrún, the goat on the hall that stands, eateth off læráth's limbs; the crocks she fills with clearest mead, will that drink not e'er be drained.

Be the first to comment

Leave a comment